Biesiada Kupiecka - Czerwiec 2010

Feb 6, 2012

   18 czerwca bieżącego roku Stowarzyszenie Kupców i Przedsiębiorców Polskich „RAZEM” zorganizowało kolejną biesiadę kupiecką. Ze względu na wielkość przedsięwzięcia , miejscem które pomieściło ok. 800 gości było Siedlisko Folkloru „Marzanna” w Niedrzwicy Kościelnej. Wśród zaproszonych gości byli obecni członkowie Stowarzyszenia, producenci oraz dostawcy na stałe współpracujący ze Stowarzyszeniem. Po raz pierwszy gościliśmy przedstawicieli sieci Lewiatan Holding S.A. jak również zaprzyjaźnionych przedstawicieli branży handlu, rzemiosła i usług.

 Biesiadę rozpoczęła Pani Prezes Stowarzyszenia „RAZEM” Małgorzata Zuzaniuk, witając zaproszonych gości. Przedstawiła krótko program pikniku i zaprosiła zebranych do wspólnej zabawy.
   Piknik utrzymany był w stylu latynoamerykańskim. W roli konferansjera wystąpił Conrado Moreno, który bawił gości opowieściami, anegdotami, historiami o kulturze, sztuce i obyczajach w Hiszpanii.
Dzięki uprzejmości i zaangażowaniu producentów przez cały czas trwania pikniku do dyspozycji gości były m.in. liczne stoiska grillowe, serwując swoim gościom wszelkiego rodzaju mięsiwa, ryby, warzywa, lody itp..
   Uczestnicy biesiady brali udział w różnych konkursach i zabawach z nagrodami, m.in. konkursy: na najładniejsze stoisko grillowe, wiedzy o Stowarzyszeniu, konkurs na najładniejszy strój latynoamerykański. Wśród licznych atrakcji znalazły się: występ zespołu Latin Group, który bawił muzyką w stylu Latino oraz pokaz tańców latynoamerykańskich wykonany przez zawodową parę taneczną. Zabawa ta połączona była z warsztatami tanecznymi dla uczestników pikniku.
    Ok. godz.22:00 odbył się efektowny pokaz „ Fire Show” ( taniec z ogniem ) w wykonaniu grupy Sigillum Ignis. Następnie uczestnicy biesiady kontynuowali dalszą zabawę przy muzyce DJ Hiszpana aż do późnych godzin nocnych.
    Dzięki takim spotkaniom zacieśniają się kontakty między Kupcami a firmami, które współpracują ze Stowarzyszeniem. Dobrze czasem oderwać się od pracy i zrelaksować w tak miłej atmosferze.

« Wróć