Spotkanie kupieckie "RAZEM" Lipiec 2011

Feb 6, 2012

 Ponad 800 osób zebrało się na corocznym, tradycyjnym już spotkaniu kupieckim zorganizowanym 9 lipca 2011 roku przez Stowarzyszenie Kupców i Przedsiębiorców Polskich „Razem”.

 Na spotkanie do Siedliska Folkloru „Marzanna” w Niedrzwicy Kościelnej zjechali kupcy, producenci, dostawcy a także przedstawiciele innych firm na stałe współpracujących ze Stowarzyszeniem „Razem”. Obecni byli także przedstawiciele władz, a wśród nich prezydent Lublina Krzysztof Żuk, zastępca prezydenta Monika Lipińska, posłanka Magdalena Gąsior-Marek, radna Rady Miasta Lublin Marta Wcisło, radna Sejmiku Województwa Lubelskiego Bożena Lisowska.
   Spotkanie było doskonałą okazją do zaprezentowania przez liczne firmy swoich produktów spożywczych, wędliniarskich, sprzętu chłodniczego, informatycznego, nowości handlowych i różnego rodzaju innych usług, jak również miejscem do oderwania się od codziennej rzeczywistości poprzez integrację, wymianę doświadczeń i poglądów.
   Spotkanie rozpoczęła Małgorzata Zuzaniuk, prezes Stowarzyszenia „Razem”. Pani prezes serdecznie powitała wszystkich zaproszonych gości. Tegoroczne spotkanie przy grillu połączone z atrakcjami muzyczno-tanecznymi prowadzone przez konferansjera Kevina Aistona, wzbogacone zostało panelem konferencyjnym. Uczestnicy biesiady mieli okazję wziąć udział w konferencji poświęconej roli nowoczesnego handlu, prowadzonej przez Wojciecha Kruszewskiego, prezesa Ogólnopolskiej Sieci Handlowej „Lewiatan”. Mogli również poszerzyć wiedzę na temat zastosowania nowoczesnego sprzętu chłodniczego podczas konferencji prowadzonej przez Piotra Pierzana z firmy TSR – autoryzowanego dystrybutora ES System K.
   Dzięki uprzejmości i zaangażowaniu producentów, przez cały czas trwania spotkania do dyspozycji gości były m.in. liczne stoiska serwujące różnorodne potrawy z grilla oraz wykwintne degustacje innych produktów. Uczestnicy brali udział w różnych konkursach i zabawach z nagrodami, mogli spróbować swoich sił na ściance wspinaczkowej. Dzięki takim spotkaniom zacieśniają się kontakty między kupcami a firmami, które współpracują ze Stowarzyszeniem. m.in. w taki właśnie sposób Stowarzyszenie „Razem” w ciągu kilku ostatnich lat swych działań nawiązało wiele cennych kontaktów biznesowych, które pozwoliły rozwinąć i umocnić na rynku handlowym swoją pozycję.

« Wróć